Brikett gyártás Beziben Győr-Moson-Sopron megyében (Győr mellett): szalmabrikett, fabrikett

Termékeink: fabrikett, szalmabrikett, biobrikett, ökobrikett, tüzelő, alternatív tüzelő, megújuló energia brikett, kandalló brikett, háztartási tüzelő
 
 

 

 


Megújuló energiaforrás - brikett gyártás Beziben! Gazdaságos fütés - szalmabrikett, fabrikett!

 

MENÜ

MIBŐL KÉSZÜL A BRIKETT?

BIOMASSZA

 • A biomassza valamely élettérben egy adott pillanatban jelen levő szerves anyagok és élőlények összessége. A mai elterjedt jelentése gyűjtőfogalom: energetikailag hasznosítható mezőgazdasági melléktermékek, kommunális hulladékok, növényi és állati hulladékok, energetikai célra termesztett növények, erdészeti illetve fafeldolgozási melléktermékek, hulladékok. A biomassza az egyik "legmasszívabb", elterjedt megújuló energiaforrás. A biomassza alapanyagokból sokféle eljárással előállítható hőenergia, villamos áram, vagy hajtóanyag.
 • Hazánkban a közvetlen eltüzelés (elgázosítás), a biobrikett (tüzipellet), a biogáz, a biodízel és a bioetanol tekinthető a legígéretesebbnek.
 • Cégünk a brikett gyártásával foglalkozik, különböző alapanyagok felhasználásával.   

FA-, ÉS SZALMABRIKETT BEMUTATÁSA VALAMINT ELŐNYEI A TŰZIFÁHOZ KÉPEST:

 • Brikettel való fűtés esetén sokkal kevesebb mennyiség szükséges a friss vágású, ugyanakkor nedves tűzifához viszonyítva, mert a brikett nagy nyomás alatt préselt teljesen száraz fűrészporból és faforgácsból, illetve szalmából készül, ezáltal sűrűsége, tömörsége jóval nagyobb, mint a tűzifáé.
 • Brikett vásárlása esetén pont olyan súlyú kiszerelést kap, amennyit rendelt, mivel hitelesen mért egységcsomagokat árulunk, könnyen ellenőrizhető súllyal. A tűzifánál a súly nem mindig mérhető korrekten, tekintettel arra, hogy ömlesztve kerül szállításra, így a teherautóról való ledobáláskor a rendelt mennyiség nem kontrollálható pontosan, ugyanakkor a nedvességtartalma az időjárástól függően változó.
 • Brikett vásárlása esetén nem vásárolja meg a kedves vevő a vizet is, mint a tűzifánál, amely csak a súlyt, így az árat növeli, viszont az égés hatékonyságát jelentősen csökkenti.
  Vizes tűzifával való tüzelés esetén az égés során képződött energia jelentős része a víz elpárologtatására használódik el, nem pedig a szoba hőmérsékletének növelésére, ezáltal csökken a fűtés hatékonysága. A brikettben nincs víz, szárított fűrészporból, szárított szalmából készül, így a brikettekkel való tüzeléskor a teljes hőmennyiség a szoba fűtésére fordítható.
 • A brikett kalóriatartalma 50 %-kal nagyobb, mint a tűzifáé, a barnaszén energiatartalmának felel meg (18-19 mj/kg, kb. 4500-5000 kalória). Azonos mennyiségű brikett lényegesen hosszabb ideig, nagyobb hatékonysággal ég és izzik, mint a tűzifa.
 • A brikett elégetése után kb. 1-2 % hamu marad vissza, szemben a tűzifa 5-20 %-os hamumennyiségével, a hamu a kertben beásható.
 • A brikett mozgatása, szállítása, tárolása könnyebb, tisztább, mivel fóliázva („konyhakészen” ) szállítjuk. Nem kell vágni és hasogatni.
 • Folyamatosan állandó minőségű tüzelőanyag áll rendelkezésünkre.

Mit kell tudni a biobrikettről?


A bio tüzelőanyagok szintén a megújuló energiaforrások korszerű termékei.
Elsősorban fából, de más növényi eredetű anyagból pl.: szalmából készülnek. Az igen száraz anyagokat felaprítják, majd kötőanyag nélkül nagy nyomáson különféle formába préselik mechanikus és hidraulikus brikettálás során. A különböző formájú brikettek (pogácsa, hasáb, rúd) stb.) kiválóan alkalmasak minden kandallóban, vagy cserépkályhában való tüzelésre. Egyenletesen égnek, hamutartalmuk kicsi, bátran ajánljuk használatát.

A BIOBRIKETT egy nagyon korszerű, környezetbarát tüzelőanyag, amely használatakor a környezetvédelem érdekei, a hulladékújrahasznosítás elvei, a természetes anyagok iránt érzett vonzódás és a kényelmi szempontok egyidejűleg érvényesülnek. A tűzifa, a szén, a koksz és a szénbrikett helyettesítésére ajánlott biobrikett, mint környezetbarát energiahordozó legfontosabb tulajdonságai a következők:

 • természetes alapanyagokból (szalma, nád, faforgács, faapríték, fűrészpor) készül, főként erdészeti, faipari és mezőgazdasági hulladék és melléktermék magas nyomású préselésével
 • kémiai kötőanyagot (ragasztót) egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos
 • nedvességtartalma kicsi, ezért sokkal könnyebben, jobb hatásfokkal ég, mint a tűzifa
 • fűtőértéke nagy, kb. 15 MJ/kg (3820-4300 kilokalória)
 • hamutartalma kicsi, hamuja környezetbarát, a szénsalakkal szemben természetes növényi tápanyag, ezért kiskertekben műtrágya helyettesítésére alkalmas.

Brikettálás

Az alacsony nedvességtartalmú (vagy szárított) és leaprított faipari mellékterméket valamint szalmát egy mechanikus brikettáló gép segítségével összepréseljük, tömörítjük. Gépsortól függően, ez lehet henger vagy pogácsa alakú is. Cégünk henger alakú (nem lyukas) briketteket készít 80 mm x 320 mm méretben.

Hírek

 • ÚJ TERMÉK
  2014-03-25 18:31:58

  UJDONSÁG

  Méhészeknek levendula brikett (300ft/kg)

 • Eladó faipari gépek
  2013-07-31 21:47:25

  Eladó faipari gépek listáját keresse az "eladó gépek" menüsor alatt!

  Eladó faipari gépekről képek!

  Érdeklődjön elérhetőségeinken.

 • Eladó, bérbe adó
  2013-07-30 15:40:40

  Eladó gépek listáját tekintse meg honlapunkon!

 • Árak

  Kiváló minőségű agro és keményfa brikettek kedvező 45-60 Ft/kg brutto áron. Kiszállításról megrendelésről érdeklődjön elérhetőségeinken. Tel:20/2229897

 • Tüzelési tanács
  2011-10-25 22:30:53

  A tűzifához hasonló módon kell a szalma és fabrikettet használni, de a tűztérben a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Fontos, hogy ezek a préselt anyagok, mint a fabrikett és szalmabrikett izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

 • Brikett
  2011-08-30 18:38:54

  Kiváló minőségű brikettek készleten. Vásároljon időben, a szezon előtt. Árakról és kiszállításról érdeklődjön elérhetőségeinken. Goldoljon már most a hideg télre!

 • Árváltozás
  2011-08-30 18:36:56

  2011. szeptember 1-től árváltozás. Keressen elérhetőségeinken egyedi árakkal.

 • Szavazzon Ön is!
  2009-11-08 15:12:56

  Linkgyűjtemény, linkcenterÉrdekes Weblap Szavazás

 • Egyedi ajánlat!
  2009-11-05 10:41:43

  Egyedi árakról, rendelési mennyiségről és kiszállításról kérje egyedi ajánlatunkat elérhetőségeinken. Bármi kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!

 • Gyakorlati tanácsok
  2009-11-05 10:37:49

  A tűzifához hasonló módon kell a szalma és fabrikettet használni, de a tűztérben a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Fontos, hogy ezek a préselt anyagok, mint a fabrikett és szalmabrikett izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

Szavazás

Amennyiben lehetősége lenne választana Ön alternatív fűtési módot?
nem
igen
Asztali nézet