Brikett gyártás Beziben Győr-Moson-Sopron megyében (Győr mellett): szalmabrikett, fabrikett

Termékeink: fabrikett, szalmabrikett, biobrikett, ökobrikett, tüzelő, alternatív tüzelő, megújuló energia brikett, kandalló brikett, háztartási tüzelő
 
 

 

 






























































































































Megújuló energiaforrás - brikett gyártás Beziben! Gazdaságos fütés - szalmabrikett, fabrikett!

 

MENÜ

NÉHÁNY GYAKORLATI TANÁCS A BRIKETTEL VALÓ TÜZELÉSHEZ

 

KÁLYHÁBAN, CSERÉPKÁLYHÁBAN, KANDALLÓBAN 

A tűzifához hasonló módon kell a szalma és fabrikettet használni, de a tűztérbe a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Ellenkező esetben a tüzelőberendezés túlhevűlhet, mivel nagyon hatékony és magas fűtőértékű anyaggal tüzelünk a szalma és fabrikett esetében. A tüzelőberendezés ajtaját illetve levegőnyílásait csak a szalma ill fabrikett teljes meggyulladása után szabad minimumra lezárni, akkor, amikor a szalma vagy fabrikett kékes lánggal izzik. Fontos, hogy ezek a préselt anyagok, mint a fabrikett és szalmabrikett izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

 

 

VEGYESTÜZELÉSŰ KAZÁNOKBAN

A szalmabrikettet ill fabrikettet felül kell meggyújtani, és kezdetben felső levegőadással kell a természetes huzatot növelni. A levegőelállításhoz a huzatszabályozót úgy kell beállítani, hogy a levegő egy része mindig felülről jusson a tűztérbe. Az alsó levegő mennyiségét viszont csökkenteni kell, de teljesen elzárni sosem szabad. A felső levegő-bevezetés akkor szüntethető meg, ha a szalmabrikett ill fabrikett a tűztérben átizzott.

 

 

GYAKORI KÉRDÉSEK

 -Hogyan kell a brikettet begyújtani?

Ugyanúgy szükséges apróra vágott fadarabok és papír. És fontos, hogy izzítani kell a brikettet és nem égetni és nem kell jól megrakni, mint a fát.

 

-Mennyi brikett szükséges egy begyújtáshoz?

 

Kis darabokkal kell kezdeni és miután kellően izzik és kékes lánggal ég, utána lehet adagolni a többit, de lényeges, hogy kis mennyiség is nagyon hatékony és inkább fokozatosan adagoljuk.

 

-A brikett begyújtása után mennyi idő múlva lehet lezárni a levegőnyílást?

 

Begyújtástól számított kb 15-20 perc elég szokott lenni ahhoz, hogy a szalmabrikett ill fabrikett izzása megfelelő legyen. Minden oldalon kék lánggal kell égnie a brikettnek, ezután lehet a levegőnyílást lezárni a minimumra, hogy izzani kezdjen a brikett. A szalmabrikett és fabrikett égése ill izzása alatt nem szükséges újabb brikettet rárakni a tűzre, csak ha már a leégés a végéhez közeledik. Ezért gazdaságos, és kis mennyiség is nagyon hatékony a fűtőértéke miatt.

 

-Milyen tüzelőberendezésben lehet tüzelni a fabrikettel?

 

Kazán, cserépkályha, kandalló, kályha, teatűzhely, faelgázosító kazán, igen, minden olyan tüzelőberendezésben lehet vele tüzelni, amely fatüzelésre vagy széntüzelésre alkalmas

A lényeg, hogy az ajtók, levegőadagolók jól működjenek, mivel a szalmabrikett és fabrikett begyulladása után izzítani kell, mint a szenet, és ehhez minimális levegő hozzáadása kell, hiszen a brikettek nedvességtartalma 4-6% (töredéke akár a száraz fáénak is), így a jól záródó ajtók nagyon fontosak ahhoz, hogy jól tudjuk szabályozni a tűztérbe jutó levegő mennyiségét.

 

-A képződött hamut hova lehet helyezni?

 

A kertben beásható a növények alá, vagy kihűlés után a szemetestárolóba is kerülhet. Nagyon hatékony a ház körüli kiskertben.

Fontos, hogy a brikettel történő fűtés esetén csekély mennyiségű hamu képződik, ami környezetbarát.

 

-A brikett tárolása során romlik-e a minősége?

 

Műanyag zsákokban, zsugorfóliázva értékesítjük a szalmabrikettet és fabrikettet, a nedvesség, pára így nem tud bejutni a zsákba. Fedett helyen a brikett több hónapig, akár évekig is minőségromlás nélkül eltárolható.

 

-Alkalmazható vegyesen a tűzifa és a brikettel?

 

A nedves tűzifa égéséhez több levegő szükséges, azaz jobban nyitva kell hagyni a tüzelőberendezés ajtaját, ami a teljesen száraz szalmabrikett és fabrikett esetén gyorsabb leégéséhez vezethet. Összességében a 20 % nedvességtartalmú tűzifa rontja a hatásfokát a fabrikett a 4-6% nedvességtartalmának. Tudni kell, hogy a tüzifa magas nedvességtartalma miatt, az égés során először a benne lévő vizet párologtatja el, erre használva az energiát, míg a brikett alacsony nedvességtartalma miatt erre nincs szükség, az egyből az Ön otthonát fűti. Fontos, hogy szalmabrikett esetében időnként felváltva fával is tüzeljünk a szalmabrikett cellulóz tartalma miatt.

Hírek

 • ÚJ TERMÉK
  2014-03-25 18:31:58

  UJDONSÁG

  Méhészeknek levendula brikett (300ft/kg)

 • Eladó faipari gépek
  2013-07-31 21:47:25

  Eladó faipari gépek listáját keresse az "eladó gépek" menüsor alatt!

  Eladó faipari gépekről képek!

  Érdeklődjön elérhetőségeinken.

 • Eladó, bérbe adó
  2013-07-30 15:40:40

  Eladó gépek listáját tekintse meg honlapunkon!

 • Árak

  Kiváló minőségű agro és keményfa brikettek kedvező 45-60 Ft/kg brutto áron. Kiszállításról megrendelésről érdeklődjön elérhetőségeinken. Tel:20/2229897

 • Tüzelési tanács
  2011-10-25 22:30:53

  A tűzifához hasonló módon kell a szalma és fabrikettet használni, de a tűztérben a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Fontos, hogy ezek a préselt anyagok, mint a fabrikett és szalmabrikett izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

 • Brikett
  2011-08-30 18:38:54

  Kiváló minőségű brikettek készleten. Vásároljon időben, a szezon előtt. Árakról és kiszállításról érdeklődjön elérhetőségeinken. Goldoljon már most a hideg télre!

 • Árváltozás
  2011-08-30 18:36:56

  2011. szeptember 1-től árváltozás. Keressen elérhetőségeinken egyedi árakkal.

 • Szavazzon Ön is!
  2009-11-08 15:12:56

  Linkgyűjtemény, linkcenterÉrdekes Weblap Szavazás

 • Egyedi ajánlat!
  2009-11-05 10:41:43

  Egyedi árakról, rendelési mennyiségről és kiszállításról kérje egyedi ajánlatunkat elérhetőségeinken. Bármi kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!

 • Gyakorlati tanácsok
  2009-11-05 10:37:49

  A tűzifához hasonló módon kell a szalma és fabrikettet használni, de a tűztérben a fánál megszokott mennyiség körülbelül egyharmadát kell betölteni. Semmiképpen se úgy tüzeljünk, mint ahogy azt a fával megszoktuk. Fontos, hogy ezek a préselt anyagok, mint a fabrikett és szalmabrikett izzik és nem ég, mint a fa, ezért is olyan hatékony és hosszan tartó meleget biztosít.

Szavazás

Amennyiben lehetősége lenne választana Ön alternatív fűtési módot?
nem
igen
Asztali nézet